Как да предпазим очите си в дигиталната епоха?

Защитете зрението си от вредното въздействие на технологиите, съветва д-р Даниела Венелинова от Медицински комплекс "Доверие" в интервю за SafeNews. В днешно време все повече хора, включително и деца, страдат от проблеми със зрението, свързани с дълготрайната употреба на дигитални устройства. Младите хора са изложени на опасности като късогледство, далекогледство и астигматизъм, докато при по-възрастните могат да се появят катаракт, глаукома и макулна дегенерация.

 

За да се предпазят очите, е важно да се правят редовни почивки, да се мига често и да се отлага компютърната работа за няколко минути. Също така, пациентите след 40-годишна възраст трябва да минават през очен кабинет и да избягват покупката на очила от супермаркетите, тъй като грешният диоптър може да замаскира заболявания.

 

Д-р Венелинова призовава и за редовни профилактични прегледи на децата в различни възрастови групи, които могат да предотвратят зрителни заболявания. Признаците за проблеми със зрението включват честите главоболия, умора и тежест в очите. Като цяло, докато сме наясно с причините и как да се предпазим, здравето на очите ни може да бъде защитено от вредното въздействие на технологиите.


Бюлетин

Медицински комплекс ДОВЕРИЕ 2024 All rights reserved.
За нас
Полезни връзки