Как храната и стресът влияят върху гастрита и язвата
Редовната консумация на горещи или студени ястия, ниското качество на храната и постоянният стрес са някои от най-честите фактори, допринасящи за развитието на гастрит и язва.
Този важен аспект беше подчертан от д-р Марио Марков, гастроентеролог в Медицински комплекс "Доверие", в специално интервю за SafeNews. Специалистът посочи, че "Наистина важно е да се поддържа режим на хранене с поне три, а по възможност пет хранения на ден."
Но какво представляват всъщност гастритът, язвата и колитът?
Какви са основните симптоми на тези заболявания и как трябва да бъдат правилно лекувани?
Отговорите на тези въпроси и много други важни информации можете да намерите в прикаченото видео. Д-р Марио Марков предоставя ценни съвети и насоки за поддържане на оптимално здраве и предотвратяване на тези заболявания.