Медицински комплекс ДОВЕРИЕ

EN
Начало/Вътрешни публикации/Парциална резекция на бъбрека с роботизираната система Da Vinci Si

Новини

Парциална резекция на бъбрека с роботизираната система Da Vinci Si

01.01.1970

Туморите на бъбречния паренхим са заболяване, което все по-често се откриви в ранен стадий, поради все по-добрите и развиващи се образни методи за диагностика. Ранното откриване на това заболяване позволява лечение с органозапазваща операция, каквато е и парциалната резекция на бъбрека. Парциалната резерция е оперативна техника, при която максимално се съхранява функциониращ органен паренхим. Когато това е медицински постижимо; покриващо определени изисквания и индикации, а още повече, когато е наложително (например при пациенти с единствен бъбрек) следва да се предложи на пациента, като оперативна техника.  Класическата органно несъхраняваща нефректомия се различава от парциалната резеркция главно по своята по-голяма травматичност за тъканите и по-дългия възстановителен период за пациента.

Робот-асистираната парциална резекция на бъбрека, която МБАЛ „Доверие”АД предлага е авангарден и модерен метод, при който се постигат максимални резултати.

Като усъвършенстван подвид на лапароскопската хирургия, робот-асистираната такава изисква пациентът да бъде подготвен, а физическото му състояние доведено до стабилно.  Това е нужно с оглед максимизиране на резултатността и минимализиране рисковете за здравето на пациента.

Робот-асистираната парциална резекция на бъбрека като хирургична техника и изпълнения е по-сложна и трудоемка от радикалното премахване на органа. Въпреки това инвестицията на лекарите в оперативно време, сложност, техническо и апаратурно натоварване, са мотивирани от добрите резултати и ползите за пациента – максимално съхраняване на неговата анатомична конституция, автономност, самочувствие, по-бързо връщане към нормалния му ритъм на живот.

По този начин нашите пациенти се връщат към активността си, преживели далеч по-малко физическа и психическа травма, а МБАЛ „Доверие” подчертава ролята си на фактор за едно по-здраво и успешно общество.

МБАЛ „Доверие” разполага с опитен екип от лекари уролози, извършващ за пореден път тази нелека процедура. Доц. д-р Марин Георгиев, д-р Явор Семерджиев, д-р Михаил Колев и д-р Борис Петков са лекарите, които и днес влязоха в операционната зала, за да осъществят високотехнологичната операция с роботизираната система Da Vinci Si.

Обратно към Вътрешни публикации