Тулиум файбър лазер - иновация в урологията

Най- модерният лазер за лечение на камъни в бъбреците и тумори на пикочния мехур вече е в България! Най-новата придобивка в Медицински комплекс “Доверие” - Тулиум файбър лазер, е доказателство за бързото развитие на медицинските технологии.

 

Роботизираната система “Да Винчи” е основен помощник в урологичното отделение на Медицински комплекс “Доверие” от години. В последно време обаче урологията е свидетел на революционни промени в сферата на медицинските технологии. Как тези нововъведения променят възможностите в урологията, разказва в специално интервю пред Safe News д-р Явор Семерджиев, завеждащ урологичното отделение в Медицински комплекс “Доверие”. Той споделя впечатления и информация от първа ръка за предимствата и приложението на новите технологии в своята практика.

 

Тулиум файбър лазер дава възможност за бързина на действие и по-добър комфорт. Използва се както при разбиване на камъни в бъбреците и лечение на доброкачествени заболявания на простатната жлеза, така и при някои тумори на пикочния мехур. Осигурява по-кратко време на операция и възможност за разбиване и на по-големи камъни. Освен това, благодарение на Тулиум файбър лазера има възможност камъкът да се разбие на дребни и малки парченца, които могат да се “евакуират” безпроблемно без да се засяга комфорта на пациента след проведената манипулация. 

 

“Освен разбиване на камъни в бъбреците провеждаме и изсмукване на малките парченца. Това ни дава възможност да работим в по-добра среда, да имаме по-голяма, по-хубава видимост по време на операцията и пациентът да няма дискомфорта на следоперативния период.” - споделя д-р Семерджиев. 

 

Медицински комплекс “Доверие” е една от първите болници в Европа, които започват да работят с Тулиум файбър лазер преди 2 години. С надградената наскоро система, "Доверие" е единствената болница в България с този модел на лазера. Това е изцяло нова технология, която работи по коренно различен начин. Операциите с Тулиум файбър лазер променят начина, по който се борим и с туморите на пикочния мехур. Основните предимства включват прецизност в отстраняването на туморите, възможност за пълното им отстраняване и намаляване необходимостта от допълнителни операции. Пациентите могат да се върнат у дома по-бързо, като се гарантира по-малък риск от рецидив.

 

Д-р Семерджиев насърчава активния подход сред медицинските професионалисти, апелирайки към постоянно учене, критична оценка и практическо прилагане на новите медицински технологии. За да се осигури най-добрата грижа за пациентите, е необходимо всеки специалист да се фокусира върху динамичния характер на съвременната медицина и нарастващите възможности, предоставяни от технологичния напредък.

 

Научете повече във видеото:

 


Бюлетин

Медицински комплекс ДОВЕРИЕ 2024 All rights reserved.
За нас
Полезни връзки