Важността на ранното откриване на гинекологични заболявания: съвети от д-р Янчо Делчев

Гинекологичните заболявания са сериозен проблем, който засяга все повече жени по света. Спадащата възраст на пациентките е особено притеснителна тенденция. Това заяви д-р Янчо Делчев, началник Отделение по гинекология Медицински комплекс „Доверие“, в интервю за SafeNews.

Статистиката сочи, че ракът на маточната шийка е четвъртият най-срещан рак при жените, а над 1200 жени годишно биват диагностицирани с това заболяване. Според д-р Делчев проблемът се дължи на липсата на добра профилактика на заболяването и липсата на обхващане на цялото женско население с профилактични прегледи.

Д-р Делчев посочва, че е важно да се извършва профилактиката на гинекологичните заболявания възможно най-рано. Той препоръчва ваксинацията срещу човешки папилома вирус (HPV) да бъде включена в имунизационния календар на държавата и да се провежда на възраст 12-13 години, когато младите момичета още не са започнали полов живот. Това ще помогне за предпазване на жените от рак на маточната шийка и ще доведе до намаляване на броя на заболелите в бъдеще. „Държавите, които включват ваксинацията в програмата си, очакват да има изцяло отсъствие на случаи на рак на маточната шийка до 2035 година.“- споделя гинекологът.

Освен профилактиката, д-р Делчев подчертава и важността на правилното хранене и избягването на вредни навици за да се запази здравето. Той препоръчва на жените, след като започнат полов живот, да си правят профилактични прегледи поне веднъж годишно.

Гинекологичните заболявания не бива да се пренебрегват и трябва да се отделя внимание на тяхното ранно откриване и профилактика. Медицински комплекс „Доверие“ предлага съвременни методи на диагностика и лечение на гинекологичните заболявания, които помагат за ранното им откриване и успешното им лечение.

Д-р Янчо Делчев е високо ценен професионалист в областта на гинекологията и има богата практика в лечението на различни заболявания. Той препоръчва на жените да са внимателни към своето здраве и да извършват профилактични прегледи редовно. По думите му, ранното откриване на гинекологичните заболявания може да спаси живота на пациентките и да ги излекува напълно.

Медицински комплекс „Доверие“ има за цел да предлага на пациентите си най-качествените гинекологични услуги и да им осигури оптимално лечение и грижи. Отделението по гинекология разполага с модерно оборудване и квалифициран персонал, който е готов да отговори на всякакви медицински нужди на пациентите.

 


Бюлетин

Медицински комплекс ДОВЕРИЕ 2024 All rights reserved.
За нас
Полезни връзки