Медицински комплекс ДОВЕРИЕ

EN
  • Запишете час:

    02/40 36 100
  • Работим с:

Начало/Новини/Профилактиката - гарант за здраве

Новини

17 Май 2017 Национална кампания за профилактика на рака на кожата Евромеланома 2017

17 Май 2017 Национална кампания за профилактика на рака на кожата Евромеланома 2017

11.05.2017

 

 За 12-та поредна година Българско дерматологично дружество, в партньорство с Европейската академия по дерматология и венерология, и с подкрeпата на Дерматологични Лаборатории Avene, организира Национална кампания за превенция на рака на кожата.

 

 

Кампанията е насочена само към образувания на кожата подозрителни за кожен рак. Безплатно няма да бъдат консултирани пациенти с други кожни заболявания.

 

 

В България тенденцията за повишаване на заболеваемостта от кожен рак съответства на световната тенденция в епидемиологията на това заболяване.

 

 

Голяма част от случаите на рак на кожата са открити при пациенти, потърсили дерматологична помощ поради други оплаквания, нямащи връзка с рака на кожата. Това показва, че голяма група хора все още нямат нужните познания и не разпознават ранните симптоми на кожния рак.

 

 

Евромеланома се осъществява благодарение на ентусиазма на около 200 специалисти дерматолози, които всяка година през май отделят от ценното си време и предлагат безплатни консултации на пациенти със съмнителни за кожен рак образувания.

 

 

Профилактичните прегледи в Медицински център „Доверие” ще се проведат на 17.05 2017 г. от д-р Марияна Венелинова от 10 до 11 ч. и от д-р Цеца Влаева от 14 до 15 ч.

 

Час можете да запишете на телефона на регистратурата на МЦ "Доверие" АД: 02/ 40 36 100.

 

Обратно към Новини