Медицински комплекс ДОВЕРИЕ

EN
Начало/Новини/Профилактиката - гарант за здраве

Новини

Хидроколонтерапия

Хидроколонтерапия

18.01.2018

    Съвсем скоро Медицински комплекс „Доверие” АД ще предлага на своите пациенти един от най-съвременните методи за апаратно почистване на чревния тракт – хидроколонтерапията. Процедурата оказва благоприятно въздействие върх целия организъм като спомага за премахването на токсините. Тя се е превърнала в една от нaй-paзпpocтpaнeните тepaпeвтични пpoцeдypи в Eвpoпa и сред нейните поддръжници са световно известни актьори. Причината за това е, че в комбинация с подходяща диета хидроколонтерапията спомага за намаляване на теглото, пречистване на организма и засилване на иимунната система.

 

     Замърсената околна среда, нездравословното хранене, обездвижването и стреса, на които е подложен съвременният човек в ежедневието си, водят до сериозни здравословни проблеми.

 

 

Дopи и пpи пълнoцeннo xpaнeнe, пpиeм нa витaмини и минepaли opгaнизмът нe пoлyчaвa вcичkи пoлeзни вeщecтвa, a тoвa oзнaчaвa, чe ce нapyшaвa фyнkциятa нa вътpeшнитe opгaни.

 

 

  В резултат на нарушено храносмилане се образуват и задържат токсини, които затрудняват функционирането не само на червата, но и на целия организъм. Хидроколонтерапията е средство за възстановяване на оптималната му работа чрез изхвърлянето на тези токсини. Тя се препоръчва при пациенти със следните оплаквания:

 

·         Колит, запек, диария, газове, колики, лениви черва

·         Надномерно тегло, целулит, хемороиди

·         Суха кожа, псориазис, екземи, акне, петна по кожата

·         Като профилактична мярка срещу рак на дебелото черво

·         Безсъние, депресия, мигрена

·         При активно спортуващите помага за повишаване тонуса на мускулите и по-голяма издръжливост при тренировки

·         Хронично натравяне на организма, подсилване на естествените защитни сили

 

  Хидротерапията на дебелото черво представлява въвеждане на контролирана по отношение на температура и налягане филтрирана вода. Процедурата не е болезнена и се препоръчва да се извършат три последователни хидроколонтерапии като интервалът между тях трябва да е между 3 и 5 дни. Изчиствайки токсините тя спомага за по-бързото възстановяване на „добрата“ чревна флора и по-ефективното й функциониране.

 

  Медицински комплекс „Доверие” вече разполага с най-съвременна апаратура за извършване на хидролонтерапия и предстои процедурата да бъде достъпна за неговите пациенти съвсем скоро.

Обратно към Новини