Медицински комплекс ДОВЕРИЕ

EN
Начало/Новини/Профилактиката - гарант за здраве

Новини

СТОП! на болките в тила, гърба и кръста

СТОП! на болките в тила, гърба и кръста

05.02.2019

Текар терапия – Терма

 

Иновативна система за терапия, която въздейства на организма с високочестотни електромагнитни вълни и затопляне в дълбочина. За разлика от много други апарати Текар ТК терапия, образува ендогенна топлина съчетана с елекртомагнитно поле, която достига в дълбочина.

 

   Диатермичният променлив ток привежда в синхронно движение електрически заредените частици в участъка, през който преминава. Те се трият помежду си, което води до образуване на вътрешна (ендогенна) топлина. Различните тъкани се загряват различно в зависимост от специфичното им тъканно съпротивление. Това повишение на вътрешната температура води до разширение на кръвоносните съдове, насищане на тъканите с кислород, ускоряване на метаболизма на клетките и увеличаване количеството на макроенергични вещества в тях, подобряване на лимфния и венозния отток.

   Резултатът е намаляване на болката и възпалението, разнасяне на отоците, мускулна релаксация, добра тъканна регенерация.

 

При работа с този апарат не се наблюдават странични ефекти.

 

   Ефектът, който постига, е моментално затопляне на третираната зона в дълбочина, обезболяване на болезнената зона, възстановяване на нормалното движение на ставите и повишаване на микроциркулацията, което ускорява възтановителния процес.

  Терапията е приложима както при остри състояния така и при хронични дълго лекувани и не повлияли се от лечението травми и оплаквания.

 

Клинично доказана е ефективността на ТЕКАР терапията при:

        травми и посттравматични състояния на опорно - двигателния апарат (наранявания, контузии, изкълчвания, разтежения, разкъсвания, фрактури)

       заболявания на опорно - двигателния, костно - ставния и сухожилния апарат (артроза с различна локализация - особено в шийния, поясния отдел и малките стави на ръцете и краката, тендинити, бурсити, епикондилити, фасциит

       заболявания на нервната система - неврити, невралгии, радикулити

 

Предимствата на ТЕКАР терапията пред другите апаратни процедури са:

        бързо купиране на болката (дори след първата процедура), а оттам и съкращаване на срока за възстановяване на пациентите.

       възможност за обработване на дълбоко лежащи тъкани, поради това че високата честота почти не се усеща от пациента.  

       широк спектър от приложения благодарение на различните видове електроди и лечебни режими.

       широко приложение в спорта

За да запишете час за преглед при специалист физиотерапевт, можете да позвъните на телефон: 02/ 40 36 100.

Обратно към Новини