Медицински комплекс ДОВЕРИЕ

EN
  • Запишете час:

    02/40 36 100
  • Работим с:

Начало/Новини/Профилактиката - гарант за здраве

Новини

За пръв път в България бе поставен имплантът с най-добра преживяемост според много проучвания Unicondylar Sled

За пръв път в България бе поставен имплантът с най-добра преживяемост според много проучвания Unicondylar Sled

31.10.2017

      За първи път в България бе поставен ортопедичният имплант с най-добра преживяемост според много проучвания Unicondylar Sled. Операцията беше извършена от специалиста по миниинвазивна хирургия в ортопедията проф. д-р Александър Бенко от Минск, Беларус. В сътрудничество с екипа на МБАЛ „Доверие” и ЦЕНТЪР ЗА ЕНДОПРОТЕЗИРАНЕ проф. д-р Бенко постави импланта, който е максимално съхраняващ анатомията на коляното на пациента и се поставя през петсантиметров разрез на кожата. Над 90% от пациентите на десетата година не съобщават за оплаквания, свързани с разхлабване на импланта.

          В разговор с хирурзите на МБАЛ „Доверие” проф. д-р Бенко отбеляза, че освен че операцията e миниинвазивна, едно от най-големите  предимства на импланта е краткото време, необходимо за възстановяване на пациента след операцията и запазване на пълния спектър от движения. Протезата е изключително щадяща, както към костта, така и към меките тъкани и постига оптимално свързане.

 

    Проф. д-р Александър Бенко като официален консултант на ЦЕНТЪР ЗА ЕНДОПРОТЕЗИРАНЕ, ще бъде в България всеки месец и ще даде възможност на пациентите, които желаят да бъдат оперирани лично от него.

Обратно към Новини