Медицински комплекс ДОВЕРИЕ

EN
Начало/Ортопедия и травматология

Ортопедия и травматология

          Значителен обем от дейността на приемно-консултативния ортопедичен кабинет на МЦ “Доверие” представляват закритите репозиции на фрактури и луксации, както и обработката на разкъсно-контузни и порезни рани. 

 

            В отделението се осъществява специализирана болнична помощ в областта на общата ортопедия, травматология и ендопротезиране на големите стави. Основна цел е предоставянето на висококачествена стационарна и консултативна, планова ортопедо-травматологична помощ. Прилагат се съвременни методи за диагностика, предоперативна подготовка, ортопедо-травматологично лечение, реанимация, рехабилитация и профилактика на ортопедичните заболявания. 

 

            В Отделението по ортопедия и травматология на МБАЛ „Доверие”, Вие сте добре дошли, като индивидуално ценен пациент, а не като пореден случай. Ние се отнасяме към Вашето заболяване, ръководени от най-високите стандарти за добра грижа и качество. Без да провокираме нереалистични очаквания за резултатите от дадена ортопедична операция и ръководени от основни принципи, изпълняваме своето задължение да направим всичко по силите си, за да възстановим движението и да облекчим Вашата болката. 

 

            В Отделението по ортопедия и травматология на МБАЛ „Доверие” работят висококвалифицирани лекари, специализирани в извършването на хирургични процедури при заболявания на опорно-двигателния апарат:

 

·         Поставяне на изкуствена става

В Отделението по ортопедия и травматология на МБАЛ „Доверие” работят ортопеди, тясноспециализирани в поставянето на изкуствени стави. Работим с  водещи световни производители с широка гама от високотехнологични протези, произведени с най-модерните технологии, като за правилния избор на подходящата за Вас протеза се грижи опитният екип лекари на Отделението по ортопедия и травматология.

 

·         Възможност за поставяне на индивидуални ревизионни и туморни ендопротези

В МБАЛ „Доверие” разполагаме с операционна зала, оборудвана с модернa апаратура и хирургичен инструментариум, позволяващ поставяне на изкуствена тазобедрена става с минимално инвазивен хирургичен достъп.

Възстановяването след операция за поставяне на изкуствена става протича под непрекъснато наблюдение на кинезитерапевти, работещи със специализирана апаратура за пасивно раздвижване.

 

·         Артроскопия на стави

Артроскопията е хирургична процедура, при която през няколко малки разреза в засегнатата става се въвеждат камера за наблюдение и различни специфични инструменти. По този начин е възможно минимално инвазивно лечение на различни заболявания и травми на ставите. Най-често тази процедура се прилага при коленна, раменна, тазобедрена и глезенна става. Отделението по ортопедия и травматология на МБАЛ „Доверие” разполага с модерна артроскопска апаратура и работи с висококачествени импланти за артроскопска хирургия.

 

·         Коригиращи остеотомии

 

·         Лечение на травми на опорно-двигателния апарат: фрактури;  мускулни, сухожилни и връзкови увреди

Съществена част от травмите на опорно-двигателния апарат са показани за оперативно лечение, за да се постигне пълноценно възстановяване със свобода на движение и без болка. Специалистите от Отделението по ортопедия и травматология на МБАЛ „Доверие” работят със съвременни титаниеви и биорезорбируеми импланти, като използват световно утвърдени методи за тяхното поставяне.

 

·         Лечение на доброкачествени и злокачествени тумори на опорно-двигателния апарат.

 

·         Лечение на усложнения след ортопедични операции – ревизионно ендопротезиране, неправилно сраснали или несраснали счупвания.

 

·         Лечение на разнообразни ортопедични заболявания – контрактура на Дюпюитрен; ганглион; бурсити; тендовагинити, епикондилити, деформитети на ходилото.