Физикалната терапия - по-модернa от всякога!

Борбата с болката и възстановяването след различни заболявания и наранявания са основни задачи на физиотерапията. Медицински комплекс “Доверие” използва едни от най-новите високоспециализирани апарати и техники. Д-р Веселин Прокопиев, завеждащ отделението по физиотерапия и рехабилитационна медицина демонстрира една малка част от модерната апаратура, с която разполага отделението и разказва в специално интервю пред Safe News за ефекта, който постигат той и колегите му с пациентите им. 

 

Физиотерапията, известна още като физикална терапия, има дълга история, която се свързва с имената на древногръцки лекари като Хипократ и Гален, практикували методи като масаж и хидротерапия.

 

През 21-и век, физиотерапията остава от съществено значение в медицината. Д-р Прокопиев споделя, че много заболявания и операции изискват физиотерапевтични процедури за пълното възстановяване на пациентите. Също така, тя играе важна роля в предотвратяването на по-сериозни заболявания и забавянето на прогресирането на вече съществуващи проблеми.

 

“Модерната апаратура допринася за по-ефективно лечение” - допълва д-р Прокопиев. Високотехнологичните инструменти и уреди позволяват на физиотерапевтите да предоставят по-персонализирано и ефективно лечение, подходящо за нуждите на всяка индивидуална ситуация. Технологичното развитие в областта на физиотерапията продължава да подобрява резултатите и комфорта на пациентите, като ги приближава все повече до пълното им възстановяване.

 

Научете повече във видеото: 


Бюлетин

Медицински комплекс ДОВЕРИЕ 2024 All rights reserved.
За нас
Полезни връзки